Program Eveniment

VinOpera 2025

VinOpera

Întâmpinare oaspeți ”Cina la balcon”

Întâmpinare oaspeți: Oficialități, diplomați și oaspeți ”Patron” și Filantrop

Deschiderea oficială pentru toți oaspeții, a Festivalului Internațional de Muzică Clasică VinOpera

Deschiderea Opera Bufet și Vernisajul Vinului

Concert de gală VinOpera

Sesiune de fotografii, socializare, comercializare vin Castel Mimi la prețuri speciale

Închidere eveniment, plecarea oaspeților veniți cu Trenul Vinului.

Soliștii

Descoperiți artiștii noștri de muzică clasică, maeștri ai artei interpretative care aduc la viață compozițiile marilor maeștri. Fiecare interpretare este o călătorie sonoră, o combinație sublimă de tehnică desăvârșită și emoție profundă.

Elena Moșuceste o soprană română.

Locul nașterii or. Iași, România
Educaţie Absolventă a Conservatorului de Muzică ``George Enescu`` din Iași
Realizări A obținut performanța extraordinară de a câștiga „Oscar della Lirica”.

De-a lungul carierei sale, a fost invitată să cânte pe cele mai prestigioase scene ale lumii, inclusiv la Opera din Zürich, La Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, precum și la teatrele de operă din Hamburg, Berlin, Viena, Luxemburg, Paris și Amsterdam, dar și în Japonia și China.

La sfârșitul lunii martie 2019, Elena Moșuc a obținut performanța extraordinară de a câștiga „Oscar della Lirica”, cea mai prestigioasă distincție internațională în muzica de operă, echivalentul muzical al Premiilor Oscar pentru cinematografie. Astfel, Elena Moșuc a devenit una dintre cele mai valoroase soprane ale lumii, învingând vedete precum Anna Netrebko și Anna Pirozzi.

În ciuda succesului internațional, Elena Moșuc a continuat să susțină concerte și spectacole de operă și în România, acceptând în acest an invitația de a evolua pe scena Castel Mimi, în cadrul Festivalului Internațional de muzică clasică VinOpera 2024.

Alin Stoicaeste un tenor Român

Locul nașterii
Educaţie
Realizări

Anul 2017 a fost deosebit de fructuos pentru Alin Stoica, acesta câștigând cele mai importante premii, printre care premiul “Matei Brâncoveanu” pentru merite deosebite în muzică și premiul “Luciano Pavarotti”, înmânat de soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani. A obținut și premiul al II-lea și premiul publicului “Vota la voce” în cadrul aceluiași festival de la Sarzana, Italia. Datorită acestei reușite, Alin Stoica a fost invitat să cânte la Concertul omagial pentru împlinirea a zece ani de la dispariția lui Luciano Pavarotti, la Arena di Verona, alături de nume sonore precum Plácido Domingo, José Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti și soprana Angela Gheorghiu.

Deși foarte tânăr, cariera sa este deja bine conturată prin numeroasele premii obținute și rolurile impresionante pe care le-a abordat. Alin Stoica a studiat cu tenorii Ionel Voineag și Marius Budoiu și a participat la masterclass-uri cu Rockwell Blake, Liora Maurer (Metropolitan Opera, New York), Mariana Nicolesco și alți artiști.

În prezent, Alin Stoica este solist al Operei Naționale din București și a fost invitat în premieră să cânte pe scena Festivalului Internațional de muzică clasică VinOpera 2024, de la Castel Mimi.

Andrei Jilihovschieste un bariton

Locul nașterii Republica Moldova
Educaţie Absolvent la Centrul de Excelență în Educația Artistică ``Ștefan Neaga``
Realizări

Andrei Jilihovschi este un bariton talentat din Republica Moldova, cunoscut pentru performanțele sale remarcabile în operă.

Născut în satul Hîrtop, într-o familie cu 11 copii, a studiat dirijat coral la ``Ștefan Neaga`` și canto academic la Conservatorul din Sankt Petersburg. În perioada 2010-2012 a fost solist al Teatrului Mihailovsky, iar între 2012 și 2019 solist al Teatrului Bolshoi din Moscova. În ultimii ani, a activat în cele mai prestigioase teatre ale lumii, precum Metropolitan Opera din New York, Royal Opera House din Londra, Glyndebourne Festival, Opera Națională din Paris, Opera din Roma, Teatro Regio Torino, Staatsoper din Berlin, München și Dresden, Opera Liceu din Barcelona, Washington Opera și Budapest Opera.

Aceste colaborări reflectă tehnica sa vocală deosebită, expresivitatea și prezența sa scenică impresionantă. Anul acesta, publicul Festivalului Internațional de muzică clasică VinOpera 2024 de la Castel Mimi, va avea ocazia să-l admire pe Andrei Jilihovschi.

David Bañoseste un tenor liric

Locul nașterii Spania
Educaţie
Realizări

Tenorul liric spaniol David Baños a studiat canto la Conservatorul din Murcia, perfecționându-se alături de tenori internaționali precum Francisco Ortiz și José Sempere.

Între 2019 și 2020, a fost o prezență constantă la Opera din Wroclaw din Polonia.

De-a lungul carierei sale, a abordat un repertoriu variat care include opere, oratorii și lieduri și a câștigat premiul I la concursul internațional de canto de la Logroño.

A colaborat cu diverse teatre de operă și orchestre din Europa și a fost apreciat pentru tehnica sa solidă, timbrul cald și capacitatea de a transmite emoție prin muzica sa.

În prezent, David Baños cântă la Opera Română din Craiova, alături de artiști de calibru precum Carlo Colombara, Ambrogio Maestri, Leonardo Lopez Linares, Alberto Gazale, Lucio Gallo și alții.

Unul dintre proiectele sale imediate este participarea la Festivalul Internațional de muzică clasică VinOpera 2024, de la Castel Mimi, sub conducerea artistică a dirijorului Dumitru Cârciumaru.

Mariana Bulicanu

Locul nașterii Republica Moldova
Educaţie studiat la Colegiul de Muzică ``Ștefan Neaga``
Realizări

Mariana Bulicanu s-a născut la Chișinău, Moldova, unde a studiat la Colegiul de Muzică ``Ștefan Neaga`` și la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

De-a lungul anilor, Mariana Bulicanu a studiat cu profesori de renume precum soprana Luciana Serra (docentă la La Scala, Italia), Ioan Holender (Staatsoper Wien), Mihai Munteanu (TNOB Chișinău), Corneliu Murgu (Teatrul de Operă Timișoara, România), Corina Mologni (Italia), Nadja Petrenko (Italia-Ucraina), Galina Lebedeva (Opera Novaya, Moscova, Rusia).

În 2009, a obținut o bursă la „Opernsänger-Studio” din Viena, sub îndrumarea lui Teodore Corresi.

În 2012, Mariana Bulicanu a câștigat Marele Premiu și Trofeul Concursului Internațional „Maria Bieșu”.

În prezent, Mariana Bulicanu este doctorandă la Academia de Științe și membră a Uniunii Muzicii din Republica Moldova și soprană la Opera Română din Craiova. Aceasta evoluează atât pe scena TNOB din Chișinău, precum și pe alte scene internaționale. A mers în turnee în Lausanne, Elveția, Teatrul Geneva BFM, Zurich, unde a primit recenzii încântătoare.

Aceste recunoașteri subliniază contribuția sa semnificativă în domeniul muzicii de operă și o poziționează ca una dintre sopranele remarcabile ale generației sale care, în acest an, va bucura publicul la Festivalul Internațional de muzică clasică VinOpera 2024, de la Castel Mimi.

Dumitru Cârciumarueste un dirijor

Locul nașterii Republica Moldova
Educaţie
Realizări

Dumitru Cârciumaru și-a început cariera fiind numit cel mai tânăr dirijor din Republica Moldova. A devenit dirijor al Filarmonicii de Stat „Serghei Lunchevici” în 2010, la doar 24 de ani, iar în 2011 a devenit dirijor al Teatrului Naţional de Operă.

A avut stagii în Germania, la Stuttgart și München, și a urmat masterclass-uri de dirijat orchestral la Leipzig, conduse de marele maestru Prof. Ponkin Vladimir, cu Berlin Philharmonisches Kammerorchester.

Din 2018 este dirijor la Opera Română din Craiova, unde a avut șansa de a colabora cu renumiți soliști internaționali de operă.

Se bucură de colaborări frumoase cu orchestre din țară și de peste hotare, precum Orchestra Teleradio Moldova, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Orchestra Sălii cu Orgă din Chișinău. Colaborează cu instituții precum Opera Națională Română Iași, Filarmonica „Oltenia” Craiova, Filarmonica din Ivano-Frankivsk, Ucraina. Reușește să susțină spectacole de succes la Filarmonica de Stat „G. Enescu”, Ateneul Român din București, Teatrul Palatului Schönbrunn din Viena și alte numeroase concerte în țară și peste hotare alături de marele compozitor Eugen Doga.

Dumitru Cârciumaru este participant în repetate rânduri la festivalurile internaționale ``Maria Bieșu``, ``Mărțișor``, Carpathian Space Festival - international festival of culture and art. Are turnee în Germania, Spania, Elveția, Anglia, Austria, Olanda, Belgia, Franța etc. De 6 ani este director artistic al festivalului ``O Seară în Parc”.

Aceste colaborări precum și invitația de a fi conducător artistic al Festivalului Internațional de muzică clasică VinOpera 2024, reflectă și confirmă excelența și aprecierea lui Dumitru Cârciumaru în arta dirijatului.

Orchestra Simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”

Republica Moldova

Soliştii de operă care vor evolua pe scena Festivalului Internaţional de Muzică Clasică VinOpera în cadrul concertului de Gală de la Castel Mimi Wine Resort din 6 septembrie, vor fi acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieşu”.

Peste 100 de artişti instrumentişti vor evolua sub bagheta lui Dumitru Cârciumaru, dirijor moldovean, invitat de la Opera Română Craiova, laureat al concursurilor naţionale şi internaţionale. Dumitru Cârciumaru a susţinut numeroase concerte în ţări precum Italia, Spania, Franţa, Elveţia, Germania, România, Rusia şi Ucraina.

Orchestra Simfonică a Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieşu” a fost înfiinţată în anul 1957,iar pe parcursul anilor a susţinut concerte şi turnee internaţionale, pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii, precum Teatrul Bolşoi din Moscova, unde a reuşit să obţină înalta apreciere a publicului. Orchestra are în repertoriu peste 100 de titluri de operă şi balet, precum şi creaţii simfonice.

Bilete

VinOpera de la Castel Mimi Wine Resort - o experienţă desăvârşită, în care muzica clasică şi vinul de înaltă calitate vă vor provoca emoţii unice.

Alegeţi să petreceţi o seară sub cerul înstelat de la singurul castel vinicol din Republica Moldova, inclus în topul celor mai frumoase 15 vinării din lume.

tip:

Standard

1 000 lei

  • acces la concertul de Gală VinOpera, în rândul spectatorilor, conform biletului procurat;
  • welcome Drink 1 pahar de vin Castel Mimi, seria clasică;
  • acces la degustări de vin la Vernisajul Vinului micilor producatori;
  • discount la o selecție de vinuri Castel Mimi;

tip:

Standard

1 250 lei

  • acces la concertul de Gală VinOpera, în rândul spectatorilor, conform biletului procurat;
  • welcome Drink 1 pahar de vin Castel Mimi, seria clasică;
  • acces la degustări de vin la Vernisajul Vinului micilor producatori;
  • discount la o selecție de vinuri Castel Mimi;

tip:

Standard

1 750 lei

  • acces la concertul de Gală VinOpera, în rândul spectatorilor, conform biletului procurat;
  • welcome Drink 1 pahar de vin Castel Mimi, seria clasică;
  • acces la degustări de vin la Vernisajul Vinului micilor producatori;
  • discount la o selecție de vinuri Castel Mimi;

tip:

Patron

2 500 lei

  • recepție de bun venit cu seria de vinuri Governor și gustări la Bufet suedez;
  • acces la concertul de Gală VinOpera cu poziționare ultracentrală în rândul spectatorilor conform biletului procurat;
  • la plecare 1 sticlă spumant cadou 9 Muses, Castel Mimi;
  • acces la degustări de vin la Vernisajul Vinului micilor producători;
  • discount la o selecție de vinuri Castel Mimi;
  • cafea Iulius Meinl;
Cina la balcon

3 000 lei

  • acces la concertul de Gală VinOpera de la balcon, fară loc pe scaun în rândul spectatorilor;
  • acces la degustări de vin la Vernisajul Vinului micilor producatori;
  • discount la o selecție de vinuri Castel Mimi;
VinOpera
VinOpera

Medalii

Grand Gold Mundus Vini Spring Tasting 2024 (Best of Show Moldova red)

Gold Challenge International du Vin 2024

Vinul
Evenimentului

The Governor Feteasca Neagră

The Governor Feteasca Neagră 2019 – cel mai bun vin creat vreodată din soiul autohton de struguri Feteasca Neagră. Vinul a fost decernat cu cea mai mare distincţie posibilă - Grand Gold şi Best in Show Moldova red, în cadrul concursului internaţional de vinuri Mundus Vini, desfăşurat în Germania.

Competiţia prestigioasă a adunat vinificatori din 45 de ţări ale lumii care au participat la concurs cu 15 mii de vinuri. The Governor Feteasca Neagră, creat de Castel Mimi într-o ediţie limitată de numai 6555 de sticle, a fost desemnat „Cel mai bun vin roşu” de un juriu format din peste 250 de experţi în vinificaţie din lume, care l-au degustat pe necunoscute, iar la final i-au dat nota maximă.

The Governor Feteasca Neagră 2019 - un vin maturat timp de 16 luni în butoi de stejar francez. Un vin care devine din ce în ce mai bun în sticlă, iar în timp ajunge să fie şi mai preţios.

Partenerii noștri

Proiectul „Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA” este finanțat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău”,
Ministerul Culturii al Republicii Moldova, și este organizat de Fundația „Constantin Mimi” în colaborare cu Castel Mimi Wine Resort.